Facebook Google ons Conact Home

Buitenlandse kazen Hollandse kazen Wijnen Noten Tapas Worst Overige


Franse Emmental au lait cru 100 gram

Franse Emmental is een moderne kaas met oude roots. Hij wordt vaak ten onrechte aangezien voor Gruyère. Emmental is de grote wijze die je in een kazenfamilie altijd nodig hebt. De productie wordt gekenmerkt door de vorming van gaten, de 'ogen', door fermentatie en door een hoog calciumgehalte.



De bergbewoners in de Vogezen, Franche-Comté en Savoie produceren al sinds de Middeleeuwen deze grote kaas met melk van de zomerweiden in koperen kuipen van 1000 liter. Door de grondstof samen te voegen, konden ze steeds grotere kazen produceren.

  • Melk: Rauwe koemelk
  • Land: Frankrijk
  • Herkomst: Haut Savoie
  • Rijping: 8 maanden
  • Korst: Plastic








€ 1.49


Coulommiers au lait cru 100 gram

Coulommiers is het kleinere broertje van de Brie. Sommigen zien hem ook als de voorloper van de beroemde Brie. Hij verschilt hiervan echter door zijn homogene, zachte en vaste textuur en zijn verfijnde smaak met een vleugje zoete amandel.

Er wordt gezegd dat de producenten in de negentiende eeuw op het idee zijn gekomen om de Brie de Coulommiers in een kleiner formaat te produceren omdat de grote vorm voor transport te fragiel en broos bleek.
De stad Coulommiers heeft zijn naam aan de kaas gegeven omdat ze een markt had die dicht bij de productieplaats lag.
Karakteristieken



  • Herkomst: Il de France
  • Melksoort: Koe
  • Vetgehalte: 45+
  • Rijping: penecillum candidum
  • Leeftijd: +1 maand
  • Wijn advies: Chardonnay









€ 2.29


Crottin de Chavignol per kaasje (60 tot 80 gram)

Het kaasje moet er ook uit zien als een keutel Fr.= Crotte), dat wil zeggen grijs en hard... De smaak van dit kaasje ( 60 - 80 gram) is fris droog en fruitig.Fantastisch bij een glas Sancerre. Er gaan twee verhalen de ronde over de naam, de ene vertelt dat het gemaakt werd naar het model van een gloeilampje welke crot heette, de ander is bovengenoemde.




  • Herkomst: Centre
  • Melksoort: Geit cru
  • Vetgehalte: 45+
  • Rijping: natuurlijke korst
  • Leeftijd: 2 A 5 weken
  • Wijn advies:Sancerre










€ 2.99


Roombrie Eigen Import 100gram

Een geweldige roombrie gemaakt door een kleinere melkproducent in de Vogezen.

  • Melk: Koe
  • Vet: 60+ (28%)
  • Land : Frankrijk
  • Regio: Vogezen







€ 1.49


Bleu D'auvergne Eigen Import 100gram

Deze Bleu D’auvergne wordt gemaakt van rauwe koemelk op de boerderij van de gebroeders Vergnols. Door de geurige begroeiing in de Auvergne verkrijgt deze kaas haar volle aromatische smaak. De blauwschimmel wordt in vloeibare vorm al aan de wrongel toegevoegd en gaat gewoon mee in het proces van productie. Ze gaat zich pas ontwikkelen als er zuurstof bij komt. Dit gebeurt door het doorspiezen van de kaas met roestvrijstalen pennen. Dan zoek de blauwschimmel zijn weg door de kanaaltjes en luchtbelletjes in de kaas.
  • Herkomst: D’auvergne
  • Melksoort: Koe Vetgehalte: 45+
  • Rijping: natuurlijke korstLeeftijd: 1 tot 3 maanden
  • Wijn advies: vouvray







€ 1.99


Brie de Meaux Dongé 100gram

Deze Brie de Meaux wordt gemaakt door de beste Brie de Meaux producent van Frankrijk namelijk Dongé. De mooiste brie komt van de kaasmakerij Dongé en wint bijna elk jaar de eerste prijs op een nationaal kaas concours. Deze brie moet minstens een uur voor consumptie uit de koelkast zijn om zijn smaak op zijn best te ervaren



  • Herkomst: Centre
  • Melksoort: Koe
  • Vetgehalte: 45+
  • Rijping: Penicillium Candidum
  • Leeftijd: 3 A 4 weken
  • Wijn advies: Chardonnay












€ 2.29


Appenzeller au lait cru 100gram

Appenzeller® kaas is één van de meest uitzonderlijke Zwitserse
kaasspecialiteiten. De basis voor Appenzeller® is natuurlijke, krachtige rauwe melk en een rijpingstijd van 3 maanden. In Appenzell wordt deze kruidige Zwitserse kaas nog altijd naar traditioneel recept bereid. De unieke kruidige smaak komt van de mysterieuze kruidachtige zoutoplossing, waarvan de samenstelling één van de best bewaarde geheimen van Zwitserland is.



  • Herkomst: Zwitserland
  • Melksoort: Koe
  • Vetgehalte: 45+
  • Rijping: Natuurlijke korst geborsteld
  • Leeftijd: 2 tot 3 maanden
  • Wijn advies: witte kruidige Elzasser











€ 2.49


Abondace au lait cru 100 gram

De Abondance is een
AOC-kaas, de melk mag dus alleen komen van de koeien uit de regio, van de rassen Abondance, Tarine en Montbéliard.
Het AOC-keurmerk is nog vrij jong, pas in 1990 toegekend, maar de kaas
zelf wordt al eeuwen op dezelfde wijze bereid. De Abondance kan zowel
als boerenkaas op de boerderij gemaakt worden, als in de kaasfabriek.
Controle op de naleving van de AOC-regels is in handen van het Syndicat
Interprofessionnel Du Fromage "Abondance".



  • Herkomst: Franse Savoie
  • Melksoort: Koe
  • Vetgehalte: 45+
  • Rijping: Natuurlijke korst geborsteld
  • Leeftijd: 2 tot 3 maanden
  • Wijn advies: Beaujolais village









€ 2.99


Bleu de Gex 100gram

Bleu de Gex is een BLAUWE berg kaas die mild, zacht en zeker niet zout is tot tegenstelling tot andere blauwe kazen. De kaas wordt gemaakt van de melk van de koeien die in de hoge weiden

van de Jura lopen. De grote diversiteit van de kruiden daar geeft de melk en dus ook de kaas een typisch eigen smaak.



  • Herkomst: Franse Jura
  • Melksoort: Koe
  • Vetgehalte: 50+
  • Rijping: Natuurlijke korst geborsteld
  • Leeftijd: 2 tot 3 maanden
  • Wijn advies: Rode Rhone











€ 1.99


Stilton Blue 100gram

Dit is een Stilton van  Webster die is net even pittiger dan de meest verkochte stiltons, deze is namelijk zes tot acht maanden gerijpt in plaats van drie tot zes maanden. Deze kaas is robuust en toch nog een beetje creamy.


  • Herkomst: Nottinghamshire
  • Melksoort: Koe
  • Vetgehalte: 48+
  • Rijping: natuurkorst+ penicillium roqueforti
  • Leeftijd:  6 tot 8 maanden
  • Wijn advies: port













€ 2.69


Brie Melun Fermier 100 gram

Een van de of de laatste rauwmelkse fermier Brie de Melun. Sinds niet
al te lange tijd hebben baron Edmond en Benjamin Rothschild een
boerderij et 150 koeien waar ze deze prachtige Brie de Melun maken. Deze
brie is 6 tot 8 weken gerijpt en is mooi ziltig en vol van smaak.
-Herkomst: Centre
-Melksoort: Koe
-Vetgehalte: 45+
-Leeftijd 6 tot 8 weken -Rijping: Penicillium Candidum






€ 2.99


Brie de Meaux aux Truffe 100gram

Een geweldige creatie van  Maison de la truffe gemaakt met zwarte truffels, mascarpone en olijf olie en natuur met een super mooie brie de meaux. Dit is een ware smaak explosie een must voor de truffel liefhebber.



  • Herkomst: Centre
  • Melksoort: Koe
  • Vetgehalte: 45+
  • Rijping: Penicillium Candidum
  • Leeftijd: 3 A 4 weken
  • Wijn advies: rode Bourgogne






€ 4.99


Camembert Eigen Import

Lekkere zacht romige camembert gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

-Herkomst: Vogezen
-Melksoort: Koe
-Vetgehalte: 45+
-Rijping: Penicillium Candidum
-Leeftijd: 3 A 4 weken
-Wijn advies: Chardonnay






€ 2.99


Camembert A.O.P

Een echte A.O.P Camembert de Normandië gemaakt van verse rauwe melk en met de hand geschept.

Herkomst: Normandië
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 45+
Rijping: penecillum candidum
Leeftijd: 3+ weken
Wijn advies: Bier






€ 5.99


Gres de Poitou

Dit kleine ovale kaas wordt gemaakt van geitenmelk in de Poitou , een regio die bekend staat om zijn geitenkaas kazen dankzij de zeer rijke vegetatie . Deze kaas zal u verrassen met zijn stevige textuur en intense volle smaak.


-Herkomst: Poitou
-Melksoort: Geit
-Vetgehalte: 45+
-Rijping: as laagje
-Leeftijd: 3 weken
-Wijn advies: Sancerre






€ 5.99
Algemeen


Kaas van Faas Hoorn
Betje Wolffplein 115
1628 NH Hoorn

0229-246766
info@pcsales.nl

www.kaasvanfaashoorn.nl
www.facebook.com/kaas.vanfaashoorn

Producten


Buitenlandse kazen

Hollandse kazen

Wijnen

Noten

Tapas

Worst

Overige

Openingstijden


Maandag : 10 : 00 - 18 : 00
Dinsdag : 08 : 00 - 18 : 00
Woensdag : 08 : 00 - 18 : 00
Donderdag : 08 : 00 - 18 : 00
Vrijdag : 08 : 00 - 18 : 00
Zaterdag : 08 : 00 - 17 : 00
Zondag : gesloten